Csapatépítő program ötletek | Szüreti mulatság, borkóstolás, és túrázás!

Csapatépítő program ötletek | Szüreti mulatság, borkóstolás, és túrázás!

Csapatépítő program ötletek | Szüreti mulatság, borkóstolás, és túrázás!

Egy cég életében elengedhetetlen, hogy bizonyos időközönként csapatépítésre kerüljön sor. Nagyon fontos ez a munkavállalók és a vezetők számára, hiszen úgy lesz hatékony a munkavégzés és akkor tudnak egymással igazán együttműködőek lenni, ha az összhang megfelelő. Manapság már elengedhetetlen a vállalati kultúrában a jó csapatmunka, fontos, hogy a dolgozók erősítsék és segítsék egymás munkáját a sikeres eredmények érdekében. A jó hangulat és légkör is nélkülözhetetlen, mivel egy nap tetemes részét a munkahelyen töltik, a feszültség és a nem megfelelő kommunikáció pedig semmi jóhoz nem vezet. A csapatépítés kiváló alkalom arra, hogy jobban összekovácsolódjon a közösség, közelebb kerüljenek egymáshoz és a főnökséghez.

 

Milyen programok lehetnek egy csapatépítésen?

Napjainkban már számtalan opció közül válogathatnak a cégek. Akkora a kínálat, hogy lehetetlen azonnal kiválasztani a megfelelőt. Érdemes egy kis közvélemény kutatást végezni a dolgozók között, így könnyen kiderül, hogy milyen is az ízlésük és mire vágynak igazán.

A csapatépítés történhet kültéren, beltéren, de lehet akár valamilyen élmény program is. Ezek az összejövetelek nem csak élményt nyújtanak a résztvevőknek, de bizonyos kompetenciákat is fejlesztenek.

Kültéri csapatépítő programként rendezhető kincsvadászat, amikor csapatokra osztva, majd a végén együttes erővel kell megtalálni az elrejtett kincseket, különböző logikai és ügyességi feladatok megoldásával. Általában nem egy helyben zajlik, hanem vándorolnak egyik pontból a másikba. Ide tartoznak még a gasztronómiai főzőversenyek, ahol a végén együtt fogyasztják el a finom ételeket, nyomozós-detektív játékok, itt elsősorban a fejtörőké a főszerep, versenyek: például valamilyen gurulós járgány vagy tutaj megépítése.

Beltéren főleg a téli vagy esősebb időszakokban kerül sor. Ilyen lehet a közös dominó pálya építés, interaktív krimi, ahol a résztvevők valamilyen szerepet betöltve nyomoznak a gyilkos után, ügyességi versenyek, kvízjátékok, járműmodell építés, filmforgatás, akár a cégre jellemző témában, színdarab bemutatása bizonyos kulcsszavak és szituációk alapján, karaoke party, szabadulós szoba, de egy finom borkóstoló is ide tartozik.

 

Milyen egy igazi élmény program?

Szervezhető akár sétarepülés, terep-rally, lövészet, a szüreti időszakban valamelyik pincészet jóvoltából a munkafolyamatokban való részvétel, majd a szüretet követő mulatozás. Ezek az úgynevezett élmény programok, amik nem csak a csapatot kovácsolják össze, hanem olyan hatást váltanak ki, amelyben legtöbbször még nem volt része a tagoknak.

Az 5 Ház Borbirtokon csapatépítő tevékenységekre is van lehetőség. Legyen szó akár szüreti mulatságról, borkóstolós, túrázós hétvégéről, vagy csak egy vacsorázós, bulizós napról, ideális helyszín lehet borbirtokunk!

Olvasson többet a csapatépítésről!

Ha nem a csapatépítő programjaink után érdeklődök és csak szállást szeretne foglalni, akkor kattintson a linkre és válasszon szállásajánlataink közül. Ha pedig a somlói borvidéket ismerné meg jobban, akkor pedig ide kattintson!

Érdeklődjön bizalommal telefonon, vagy e-mailben!

Régebbi bejegyzésünkben arról írtunk, hogy milyen állatos felszerelések találhatók meg birtokunkon. Ha kutyussal, vagy cicussal érkezne, akkor érdemes elolvasnia!