VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!

Home / Blog / VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!
VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!

VANDA ÉS ZSOLT ESKÜVŐJE!

Nagy várakozás övezte a május 26-i dátumot a birtok dolgozóinak részéről, hiszen ez volt az első esküvő napja a birtokon. Nagyon izgultunk, nem a szokványos szervezés jellemezte ezt az esküvőt, hiszen Vanda és Zsolt eredetileg nem is hozzánk tervezte a nagy napot! ?

Még valamikor télen, talán februárban keresett meg Vanda, hogy a hegyen tartandó esküvőjükre szeretne szállást tőlünk. Ki is jönnének megnézni, hogy mégis hol fognak aludni a vendégeik, mert nem hallottak még rólunk. A terepszemlén jött a meglepetés részükről és részünkről is. Nem tudták, hogy van ez a csodás, nagy kupolatermünk, de rögtön beleszerettek. Mondták, hogy le van már foglalózva egy helyszín, de ezt most át kell gondolniuk, annyira tetszik nekik a kupolánk.

Részünkről is nagy volt a meglepetés, hiszen még nem volt nálunk esküvő és csak 3 hónap volt hátra az eseményig, de gondoltuk, bele kell vágni, ha ez a pár álma!

Nem sokkal később felhívott Vanda, hogy átgondolták, szeretnék az 5 Ház Birtokot helyszínnek! Nagyon örültünk a felkérésnek és meg is kezdődtek az előkészületek.

A legnagyobb kihívást az jelentette, hogy esküvőbaráttá tegyük a külső teret és a kupola hangzását. Egészen a nagy nap előtti hétig nem volt a birtokon egy akkora sík terep sem, amin elfér egyszerre egy egész násznép. Mivel már régóta lógott a levegőben, hogy valahová egy mini wellness részleget is szeretnénk felhúzni, így adódott a helyzet, hogy a traktorgarázsok tetejét letérkövezzük, és ott lesz a szertartás, később pedig majd a wellness részleg. Jó döntés volt, páratlan volt a kilátás és a násznép is bőven elfért, így a szertartást is meg lehetett tartani nálunk, az anyakönyvvezető helybe jött.

A másik nagy kihívás az volt, hogy a kupolánk visszhangja kenterbe veri a tihanyi testvérét. Így nehezen tudtuk elképzeli, hogy itt zenés-táncos mulatság hogyan valósítható meg, de szerencsére a legutolsó pillanatban erre is érkezett megoldás hangelnyelő lapok formájában. Ez még esztétikusak is lettek, így nemhogy elvett a kupola látványából, de szerintem dobott is rajta.

Bár az esküvő napján még zajlottak a munkálatok, délutánra minden összeáll, az utolsó oszlop is a helyére kerül és nem volt más hátra, mint előre!

Vanda és Zsolt nagyon türelmes, megértő pár volt, nem aggódtak azon, hogy a lagzi napján még IFA körözött a birtokon, hogy minden kész legyen. ?

Saját készítésű dekorációval készültek a nagy napra, melynek színei a lila és az arany voltak. Vanda kézzel készítette a díszítést. Kecses és magas gyertyatartókkal emelték az est fényét és közel 300 mécses ragyogott mögöttük a falba vájt mélyedésekben. Az egész hangulat engem egy kicsit a Szépség és a szörnyeteg meséjére emlékeztetett eleganciájával. A menyasszony Vanda egyébként más esküvőkre is vállal dekoráció készítést, terem berendezést így, akinek megtetszett az ő dekorációjuk az keressen meg minket bátran és összekötjük Vandával!

Vanda és Zsolt mindenről maguk gondoskodtak, ők hozták az asztalokat, székeket és a cateringet is ők rendelték meg. Mi a helyszínt és a szállást adtuk az estéhez.

Már előző nap eljöttek és saját maguk rendezték be a kupolatermet és díszítették fel az asztalokat és a székeket.

Próbának is tökéletes volt ez a nap, hiszen az kiderült, hogy egy 70 fős lagzi gond nélkül elfér a kupolában körasztalos ültetéssel is.

Élő zene volt a bulin és végül a zenészek is elégedettek voltak az akusztikával! A lagzi valamikor reggel 7 magasságban ért véget, minden tiszteletünk a vendégeké, akik ez után nem sokkal, délelőtt 10-fél 11 magasságában a reggeli után el is hagyták a szállást, helyet adva a szombati turnusnak.

Konklúzió? Meg lehet szervezni egy igazán színvonalas esküvőt 3 hónap alatt is úgy, hogy ne legyen hiányérzete sem a párnak, sem a helyszínnek, még akkor sem, ha még sosem volt ott esküvő. Az már biztos, hogy 60-70 fős esküvőket kényelmesen várunk, de szerintünk egy 90-100 fős lagzi is befér, maximum a tánctér lesz kisebb ?

Olvass többet az 5 Ház Borbirtok esküvő helyszínéről és rendezvényhelyszínéről!

Szerencsések vagyunk, hogy mi adhattunk otthon Vanda és Zsolt nagy napjának, köszönjük a bizalmat és reméljük, a jövőben rengeteg pár talál méltónak minket arra, hogy nálunk mondja ki a boldogító “igen”-t! Ha megtetszett Önnek birtokunk és el tudna itt képzelni itt egy-két csodálatos napot, akkor a szállás oldalunkon lefoglalhatja a Somló-hegyen történő pihenéshez szükséges szobákat!