Rendezvényhelyszín

Esküvő helyszín

Esküvő helyszín és rendezvényhelyszín az 5 Ház Borbirtokon!

Az 5 Ház Borbirtok egyedülálló környezetben, festői szépségű hegyoldalban terül el hihetetlen látványt nyújtva a tájra. Saját étterem hiányában évekig nem is gondoltunk arra, hogy ez a környezet nagyszerű helyszíne lehet kisebb nagyobb esküvőknek, de 2 éve egy hirtelen felkérésnek köszönhetően megrendeztük az első lakodalmat. Ekkor jöttünk rá, hogy a rengeteg zöld terület és a 130 fős kupolaterem ideális lehet minden, természetközeli esküvőt kedvelő párnak. 20-24 főnek nyújtunk szállást 5 kis présházunkban, de a nagyobb rendezvények esetében is elegendő szállás van a hegy többi szolgáltatójánál. Így akár egy 100-130 fős lakodalom is megrendezhető a környékbeli szállások segítségével. Nálunk általában a szűk család és/ vagy barátok kapnak helyet, de már közvetlenül a szomszédunkban, 2 perc sétára is meg tud szállni közel ugyan ennyi vendég.

Ha kis esküvőben gondolkodik a pár (10-20 fő), akkor a birtok saját eszközeivel megoldható a nagy nap. A kupolaterem bejáratánál a télikerttel egybekötve, vagy a nagy közös konyha hatalmas teraszán lehet megteríteni. Az esti buli pedig lehet akár szabad téren vagy szintén a teraszon, esetleg a klubhelyiségben és a télikertben. Az étkeztetést ebben az esetben is külsős cateringes cég végzi.

 

Ha ennél nagyobb lagzit szeretnének vendégeink (50-130 fő), akkor a kupolateremben kerül megrendezésre az esemény. Saját kiszolgáló helyiséggel, mosdóval és bárpulttal bír ez a terem. Mivel egy hegybe süllyesztett kupolateremről van szó a nagy nyári hőségben nincs szükség klímára és hűvösebb időben pedig fűthető a terem. Az asztalok igény szerint tábla- és körasztalok is lehetnek, mindegyik megoldás elfér. Az étkezésről külsős cateringes cégek gondoskodnak, akiket mi is tudunk ajánlani, de nincs kizárólagosság.

Szabadtéri szertartásra is van lehetőség a birtokon, amit napozóteraszon rendezünk be. Innen felfelé nézve a hegy és a vár tárul a szemünk elé, lefelé tekintve pedig a szőlő és a környező falvak. Igazán impozáns és lenyűgöző a környezet.

Boraink is nagyszerű kiegészítői lehetnek a lakodalomnak, a párok Olaszrizling, Juhfark és Furmint fajtákat választhatnak a vacsorához és a szórakozáshoz.

Várjuk olyan párok jelentkezését, akiket lenyűgöz egy olyan helyszín, ami a természet közepén van, mégis megfelel a mai modern kor minimalista és elegáns elvárásainak.