5Haz_szolg

 

Borkóstoló

Az 5 tételből álló borkóstolóra egy vezetett pincetúra teszi fel koronát. A borra és bortudományra szomjazó vendégeket birtokvezetőnk, Orsi, vagy kolléganői, Dóri és Kati kalauzolja körbe a kacskaringós pincerendszeren.

Meleg vacsora vagy ebéd

Vendégeinknek lehetősége van nálunk ebédelni vagy vacsorázni is. Egy közeli étteremből hozzuk házhoz a különböző fogásokat a vendég igénye szerint. Jelenlegi étlapunkat megtalálja itt.

Céges rendezvények, csapatépítő tréningek

Birtokunk adottságaiból fakadóan kiválóan alkalmas céges rendezvények vagy csapatépítő programok befogadására. 200 fős kupolatermünkben minden program elfér, ezen felül a birtok kültéri méretei is nagy teret engednek a tréningek outdoor programok megtartására. A teljes körű szervezésben és lebonyolításban igény szerint segítséget nyújtunk. Helyi zenészekkel is bővíthető az esti program. Nagyobb volumenű és létszámú rendezvény esetén, kapacitásunkat a hegyen lévő többi szálláshely bevonásával bővítjük!

Családi hétvégék

Nagyobb családi rendezvények is elférnek az 5 Ház Borbirtokon, amelyhez a helyszínen kívül számos programlehetőséggel tudunk hozzájárulni. Lehetőség van – időjárás függvényében – szabadtéri főzésre, kirándulásokra gyalogosan vagy lovas kocsival egyaránt. A birtok borait borkóstolón való részvétel alkalmával ízlelhetik meg a vendégek, amelyhez kérésre borkorcsolyát, pogácsát, zsíros kenyeret vagy süteményeket be tudunk készíteni. A hegy többi birtokával és pincéjével együttműködve egy egész hétvégén átívelő bortúrára is van lehetőség. Helyi zenészek műsora gazdagíthatja a családi vacsorákat.

 

Programlehetőségek Somlón

Borkóstoláshoz a hegy pincéi és birtokai állnak a vendégek rendelkezésére. Birtokunkról közvetlen sétaút vezet fel a várba, ahonnan páratlan kilátás nyílik a vidékre. Gyermekes családoknak javasoljuk a lovas kocsis kirándulást, amelynek szervezésében szintén segítséget nyújtunk. A hegycsúcson található a Szent-István kilátó, ahonnan szabad szemmel az Alpokalja vonulatai is jól kivehetőek. Érdemes ellátogatni a hegy körül található gyönyörű kápolnákhoz: Szent Ilona-kápolnához,  Szent Márton-kápolnához és a Szent Margit-kápolnához is. Nevezetességként még a 18. századi taposókutat érdemes megtekinteni a kirándulni vágyóknak.

 

Jelenlegi akcióink, melyek szebbé teszik majd a pihenést!

Az 5 Ház Borbirtokon mindig a vendég kényelme és jókedve a legfontosabb, ezért hozzuk létre akcióinkat, és ezzel könnyebbé tesszük a pihenést.

Comments are closed.